< tornar a notícies

ELS JOCS SPECIAL OLYMPICS JA COMPTEN AMB MÉS DE 1.300 ESPORTISTES INSCRITS

Els esportistes amb discapacitat intel·lectual que participaran en els Jocs Special Olympics La Seu d’Urgell-Andorra la Vella superen ja la xifra de 1.300 inscripcions.

Bèlgica, Mònaco, Dinamarca, Hongria, Suïssa, Àustria i l’Índia són les primeres delegacions estrangeres confirmades.

D’aquí a quatre mesos el Pirineu es convertirà en l’epicentre de l’esport adaptat.

5 de juny 2018- El primer repte dels Jocs Special Olympics 2018 ja s’ha assolit. Quan encara queden quatre mesos per l’inici dels Jocs ja són 1.388 esportistes inscrits. Del 4 al 7 d’octubre Andorra la Vella i La Seu d’Urgell seran el punt de trobada d’atletes, familiars, entrenadors, voluntariat i societat en general que gaudiran d’un esdeveniment esportiu i social únic.

El gran volum d’esportistes vindran de Catalunya amb 1.236 inscripcions de 60 clubs i entitats de tot el territori català. Aquests Jocs deixaran empremta tant a Andorra la Vella com a La Seu d’Urgell i consolidaran les dues localitats com a referents de l’esport per a persones amb discapacitat intel·lectual. En total s’hi esperen a més de 2.000 persones que gaudiran d’aquesta gran experiència.

Internacionalitat

A més dels esportistes catalans, els Jocs comptaran amb la presència de diferents delegacions estrangeres. De moment, i a l’espera de més confirmacions, Bèlgica, Mònaco, Hongria, Suïssa, Àustria i l’Índia són les primeres delegacions confirmades, a més de la presència de l’amfitriona Andorra.

També hi ha 6 Comunitats Autònomes que ens acompanyaran en aquests Jocs Special Olympics: Aragón, Castilla la Mancha, Castilla León, La Rioja, Comunidad de Madrid i Comunitat Valenciana.

Esports

Els participants competiran en 14 disciplines esportives que es repartiran entre les dues localitats. A La Seu d’Urgell s’hi disputaran les següents proves: bàsquet, hoquei interior, petanca, ciclisme, tennis i el programa Joves Atletes amb nens i nenes de 2 a 7 anys. A Andorra la Vella hi haurà: natació, gimnàstica, atletisme, tennis taula, futbol sala, handbol, bàdminton i judo.

Activitats paral·leles

A més de la competició esportiva un dels objectius dels Jocs Special Olympics és celebrar un nombre important d’activitats paral·leles que converteixin aquest esdeveniment esportiu en un projecte de ciutadania: el Village a cada localitat, el recorregut de la Torxa per tot Catalunya i Andorra la Vella, el programa de salut Healthy Athletes o l’Acte Inaugural i de Cloenda.

Campanya de voluntariat

Tant la Seu d’Urgell com Andorra la Vella ja han començat la Campanya de voluntariat ja que seran necessaris més de 600 voluntàries i voluntaris. Les tasques en què participaran seran: programa de lleure, secretaria, informació, xofers, acompanyants, allotjament, informàtica, avituallament, traductors, premsa, fotografia, esports, primers auxilis, control d’accessos, megafonia, suport a programes de salut, gestió de material, programa Young Athletes (Joves Atletes), cerimònies, recorregut de la torxa, etc.

 

La Seu d’Urgell: via web a http://esports.laseu.cat; en format paper: Ajuntament de la Seu d’Urgell, Oficina Jove l’Alt Urgell i Palau d’Esports.

Andorra la Vella: via web www.voluntariat.ad; en format paper: Govern d’Andorra en el Departament de Joventut i Voluntariat.